Какво е общото между кукувичата прежда и климатичните промени?
В работилницата по творческо писане за деца Зорница Христова, по детски любопитно и фантастично, открехва вратата към въпроси, свързани със здравето на нашата планета и съхраняването на биоразнообразието.
Дружното плетене на истории развива творческото мислене и изразяване, вслушването едни в други, търсенето и намирането на вълшебните зрънца на въображението.
Работилницата ще се проведе в рамките на два дни и е подходяща е за деца от втори до пети клас.
11 ЮНИ І 10:00-13:00
В първия ден ще пишем приказка, като децата ще разполагат с всякакви народни наименования на растения, които ще могат да комбинират и използват. Заедно ще създадат обща история, написана с играта „Направи си сам приказка“. На децата ще им трябват листи, химикалки и моливи.
12 ЮНИ I 10:00-13:30
На втория ден ще измислим как да разиграем историята, ще си направим реквизит (куклички за театър, маски с героите, а който има подходящ реквизит у дома може да го донесе). Подготовката за четенето ще започне в 12:00, а в 13:00 ще представим историята пред публика от близки и приятели. На децата ще им трябват скицник, флумастри, ножица и лепило.
Зорница Христова е преводач от английски език, журналист, автор и издател на детски книги. Заедно с Марин Бодаков през 2010 година създава издателството за забавна и образователна детска литература „Точица“.
„Кукувича прежда: работилница за плетене на истории за деца“ е част от тазгодишното издание на фестивала „СтолицаЛитература“ 2022 г., което е посветено на писането за климатичните промени и ролята на литературата в борбата с климатичната криза.
Фестивалът е част от Културния календар на Столична община.
Кукувича прежда: работилница за плетене на истории за деца Запазете своето място тук: https://www.eventbrite.com/e/347803719287
Ако имате въпроси, може да пишете на имейл [email protected]

При пристигане, родителите ще имат възможност да попълнят форма за съгласие за включване на децата в работилницата.