За девета поредна година фондация Лале обявява Конкурс „Проект на годината“ – за най-добри проекти на граждански организации в социалната сфера за 2013 година. Инициативата се провежда в отговор на многото добри проекти, реализирани в България. 

Публично признание на многобройните активисти и доброволци, които помагат на другите за да бъде животът им по-лесен, а градовете и селата на България по-добро място за живеене е сред мотивите за организиране на конкурса. Дарителските програми и събраните средства не могат да променят живота ни без участието и приноса на многобройните мотивирани и отговорни за общността си хора, посочват от Фондацията.

В конкурса са поканени да участват граждански организации, които през 2013 година са изпълнявали проект, насочен към подобряване на условията, възможностите и качеството на живот на групи от хора или на общността в дадено населено място, без разлика на размера и източника на финансирането, мястото на реализация, типа на дейностите или хората, които те обслужват.

Номинираните проекти ще бъдат оценени по резултатите; устойчивост на дейностите във времето; финансова ефективност; участие на целевите групи и местната общност; новаторство и приложимост на идеята в други населени места.

Повече информация можете да получите на сайта на на Фондацията на адрес www.tulipfoundation.net

Номинации се приемат до 7 февруари 2014 г.