Марта Вачкова се включи в инициативата Приятел на месеца

Марта Вачкова е приятеля, който прие с огромна радост поканата на Направление „Социални дейности и интеграция на хора с увреждания“ да стане Приятел на месец Септември и да се включи в инициативите, организирани от потребителите на социалните услуги на територията на Столична община, да се запознае с проблемите от ежедневието им и да поговори с тях. По идея на г-жа Албена Атанасова – заместник кмет на Столична община, със стартирането на инициативата „Приятел на месеца“ се очаква да се провокира вниманието не само на популярните и любими лица, актьори, изпълнители, музиканти, писатели, поети, художници, спортисти, общественици и т.н., а да се засили и активността, мотивацията и желанието за съпричастност на всеки гражданин на столицата ни.
Приятел на Юни беше Шкумбата, на Май – Бате Николай, за месец Март – Светлана Тилкова – Алена, за месец Април – Лара Златарева – Кака Лара, а Нана беше приятел на месец Юли. Инициативата разнообразява ежедневието на децата, младежите и възрастните хора, прави срещите и празниците им вълнуващи и запомнящи се, а техните нови Приятели стават съпричастни към социалните каузи на Столична община и хората в нужда.
Марта Вачкова участва в много благотворителни събития, самата тя помага на хора в нужда. С удоволствие стана един от посланиците на Благотворителната кампания на Столична община „Нека бъдем по-добри“ за изграждане на Център за лечение и рехабилитация на хора, пострадали при инциденти и хора в състояние на „будна кома“.
Марта Вачкова ще бъде и специален гост на предстоящата инициатива, в подкрепа на благородната кауза – Фестивала за поп и рок музика София 2014. С нея популярни изпълнители и рок музиканти се включват в подкрепа на благотворителната кампания, чрез създаване на нови български песни. Те се състезават в Конкурса за нова българска песен за приза Песен на Публиката, като за тях се гласува с SMS на единен дарителски номер 17 777 с текст DMS BUDNI и номер на избраната песен. Цената е 1.20 с ДДС, а средствата постъпват ремонта и оборудването на Център за лечение и рехабилитация на хора, пострадали при инциденти и хора в състояние на „будна кома“ в Панчарево. Събитието ще се проведе на 18 септември /четвъртък/ от 19 часа в Зала 1 на НДК.

 

Източник: Столична община

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Центровете за настаняване от семеен тип в Шумен отварят врати през септември

Възстановена е дейността на Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция в Добрич

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории