Радвам се, че диалогът е възстановен, че представителите на почти всички организации на и за хората с увреждания приеха поканата да участват в работна среща в Министерството на труда и социалната политика, на която присъства и вицепремиерът Симеонов. Това съобщи в студиото на „Още от деня“ министърът на труда и социалната политика Бисер Петков. Той увери, че Социалното министерство има „добро партньорство“ с организациите на и за хората с увреждания.
Петков припомни, че концепцията за реформа на експертизата за работоспособността е била внесена в парламента в края на октомври в изпълнение на решение на Народното събрание.
По думите се е работело в работни групи, в които са участвали представители на организациите на и за хората с увреждания, но не е имало време концепцията да бъде разгледана в Националния съвет на хората с увреждания.
Решението, което днес взехме, е да се създаде работна група, в която да формулираме още веднъж въпросите, които резонно поражда предложената промяна в експертизата за работоспособността, да потърсим заедно отговори и на база на тази съвместна работа да се вземе решение дали тази концепция ще се дописва, доработва, променя. Днес уточнихме, че приоритетно усилията ще се насочат към промяна в наредбата за медицинска експертиза, съобщи още социалният министър.

Източник: БНТ, 12.4.2018
Снимка: БНТ