Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков се срещна с министъра на труда и социалната справедливост на Румъния Мариус-Константин Будай. Разговорът се състоя в рамките на петото заседание на Съвета за сътрудничество на високо равнище между правителствата на България и Румъния, което се проведе днес в Букурещ.

Двамата министри изразиха задоволство от активното сътрудничество между двете страни в областта на труда и социалната политика и обсъдиха възможностите за задълбочаване на партньорството в тези сфери.

По време на разговора министър Петков заяви, че приключването на работата по ключови законодателни досиета, чрез които ще се засили социалното измерение на Европейския съюз и ще се изпълняват принципите на Европейския стълб за социални права е приоритет за България. Той подчерта, че страната ни е конструктивен и активен партньор в преговорния процес в рамките на Съвета на ЕС.

Министър Петков и министър Будай обмениха опит в прилаганите политики по отношение на хората с увреждания, пазара на труда и социалното осигуряване.

Източник: МТСП, 29.03.2019 г.