Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков връчи награди годишните награди за отговорен бизнес в категория „Инвестиции в човешкия капитал и безопасни условия на труд“. Церемонията се организира за 15-а поредна година от Българския форум на бизнес лидерите.

С връчването на награди в тази категория се поощрява успеха на компании, които се стремят към устойчиво развитие чрез непрекъснат професионален растеж на своите служители и реализират практически стъпки за подобряване на условията на труд.

Инвестициите в човешки капитал са сред инвестициите с най-висока възращаемост, защото осигуряват на фирмите конкурентоспособност и устойчиво развитие. Това е валидно още по-силно в условията на нашия пазар на труда, в който все по-често се усеща недостиг на качествената работна сила. Инвестициите в безопасни условия на труд е не по-малко важна, защото е инвестиция в здравето на работещите, каза министър Петков по време на церемонията.

Той поздрави работодателите, които развиват програми за корпоративна социална отговорност, защото по този начин допринасят за подобряване на условията на живот не само на своите служители и техните семейства, но и на местните общности и обществото като цяло.

Първата награда в категорията заслужи „Теленор“. На второ място се нареди „Нестле България“, а на трето – dm България.

Източник: https://www.mlsp.government.bg/index.php?section=PRESS2&prid=1186&lang=

Дата: 26.02.2018 г.