Работна група с представители на организациите на и за хората с увреждания, която ще формулира и ще даде възможни решения на всички въпроси, на които внесената в Народното събрание концепция за експертизата на работопособността не дава отговор.Това каза министърът на труда и социалната политика Бисер Петков на брифинг след среща с представители на национално представителните организации на и за хората с увреждания, която се проведе днес в Министерството на труда и социалната политика.

В разговора участваха още заместник-министър председателят Валери Симеонов, представители на Министерството на здравеопазването, Националната експертна лекарска комисия и Агенцията за хората с увреждания.

Концепцията в сегашния й вид ще бъде замразена. Ще се работи за изясняване на всички въпроси, които тя поражда и едва след това работата по нея ще продължи, каза Петков. Припомни, че концепцията е била внесена в парламента в изпълнение на решение на Народното събрание през октомври 2017 г. и оттогава досега по нея не са предприети никакви действия. Важното е, че диалогът е възстановен и всички бъдещи решения ще бъдат вземани с организациите на и за хората с увреждания, каза министър Петков.

Вицепремиерът Симеонов изрази удовлетворение от общия тон и конструктивността на всички участници в разговора и подчерта, че утре дискусията ще продължи в Министерството на здравеопазването.

Източник: МТСП, 12.4.2018