Младежи от приемни семейства се учат на интернет грамотност в Мтел

16 младежи от приемни семейства преминаха обучение за интернет грамотност в Мтел, като част от новата програма на телекома „Интернет за всички“.
Инициативата си поставя за цел да помага на деца и младежи, като ги обучи в основните правила за безопасна работа с интернет. Лектори в рамките на програмата са специалисти от компанията, които обучават младежите безвъзмездно.
По време на заниманията децата ще бъдат запознати с това колко важна е сигурността при работата в световната мрежа и как може интернет да ни бъде от полза, за да учим нови неща. Това е и основната тема на книгата „Първи стъпки в интернет“, която Мтел издаде, за да може по лесен и достъпен начин подрастващите да осъзнаят колко е важно не само да могат да използват интернет, но и как да го правят по сигурен начин.
С подкрепата на Мтел, освен денят в телекома, момичетата и момчета от приемни семейства, прекараха цяла седмица на летен лагер в София. Sofia Motion Camp е инициатива, която се реализира по идея на самите младежите, които участваха в Националната годишна среща по приемна грижа, проведена в края на май, отново с подкрепата на Мтел. Служители от телекома посветиха по един ден на гостуващите младежи, за да ги запознаят със своите хобита или просто, за да се забавляват заедно с тях.
Мтел подкрепя каузата на приемното родителство чрез проекта „Приеми дете. Създай бъдеще“ вече трета поредна година. Благодарение на телекома се реализират редица кампании за популяризиране на социалната услуга и подкрепа на приемните родители в тяхната мисия.
По един лев от стойността на над 30 модела от най-търсените модели смартфони, Мтел предоставя за децата в приемни семейства. До края на август клиентите имат възможността да закупят с до 250 лева по-евтино „умни устройства“ на марките Samsung, HTC, Sony, LG и други.

 

 

Източник: Кросс

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Светла Григорова, която работи, за да дарява надежда на хората в нужда 

Община Кюстендил набира служители и потребители за Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Закрива се домът за деца, лишени от родителски грижи „Таню Войвода“ в Асеновград

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории