Кампания събра 50 000 лева за децата в приемни семейства

50 000 лева е сумата, която беше събрана в рамките на фондонабираща кампания за децата в приемни семейства в България. Кампанията е част от второто издание на проекта „Приеми дете. Създай бъдеще”, чрез който Мтел подкрепя приемната грижа в България. Телекомът реализира фондонабиращата кампания с цел приобщаването на обществото към каузата на приемната грижа и популяризирането усилията на приемните родители в името на по-доброто бъдеще на децата.
Допълнителните средства са набрани чрез кратки текстови съобщения на дарителски номер 17 777 с текст DMS DETE, чрез банков превод и в касичките, разположени във всеки един от магазините на телекома в страната.
Събраната сума ще бъде предоставена за осъществяването на Национална среща на приемните родители „Приемната грижа: Всички гледни точки“, която ще се състои между 16 и 18 май 2014 година в София, както и за подкрепата на деца, настанени в приемни семейства. В срещата ще се включат 100 приемни родители и 20 младежи в приемни семейства, заедно с техните братя и сестри, които са родни деца на приемните родители.
„Броят на децата лишени от родителска грижа в България е огромен. Само към края на януари тази година в домове са настанени над 1700 деца от 3 до 18 години. Искрено вярвам, че чрез проекта ни „Приеми дете.Създай бъдеще“ ние работим за бъдещето на тези деца и затвърждаваме социално отговорната роля на Мобилтел“ каза Танасис Кацирубас, главен изпълнителен директор на Мтел.
Проектът „Приеми дете. Създай бъдеще” се подкрепя от Мтел за втора поредна година в партньорство с Национална мрежа за децата. В рамките му Мтел осигури финансова помощ на 200 деца в приемни семейства в България. Сумата, която телекомът дари за дете, е в размер на 200 лева и е предоставена еднократно на приемните родители. 300 лева са получили родителите, които се грижат за дете с увреждания. С тази подкрепа Мтел подпомогна приемните семейства в посрещането на първоначалните нужди на децата при тяхното настаняване в новия им дом. Тази необходимост е посочена от самите приемни родители като приоритет в рамките на специално проучване, проведено в края на 2012 година.

 

Източник: csr.bg

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Проект „Родители в заетост“

Ролята на новите технологии в обучението на децата

Обезщетението за безработица ще се изплаща по нови правила

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Закрива се домът за деца, лишени от родителски грижи „Таню Войвода“ в Асеновград

ПОСЛЕДНИ

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Деинституционализацията на пълнолетни лица с увреждания продължава

Коледен базар на социални предприятия в Народното събрание

Еднократна помощ за енергия и отопление

Категории