Близо 4000 лева дариха служителите на Мтел в навечерието на Великден

Със съдействието на Фондация „Помощ за благотворителността в България”, събраните средства ще бъдат разпределени между проекта на Мтел „Приеми дете. Създай бъдеще“, който работи в подкрепа на приемната грижа в България, сдружение „Агролинк“, което се стреми да окуражава и подпомага биологичното земеделие в страната и сдружение „Дете и пространство“, което управлява два центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с интелектуални затруднения и увреждания.
Благотворителният великденски базар на Мтел се провежда за четвърта поредна година и до момента служителите на телекома са подкрепили различни социални каузи с общо 205 хиляди лева. Това сочат данните от отчета на Фондация „Помощ за благотворителността в България“.
Благотворителността не е еднократен акт за служителите от Мтел. Компанията е сред първите, включили се в програмата за дарителство по ведомост „Колкото повече – толкова повече” на фондация „Помощ за благотворителността в България”. Всеки служител, който участва в нея, сам определя сумата, която дарява и тя се удържа от месечното му възнаграждение. Около 3000 лева е месечната сума, която служителите на телекома даравят по ведомост, в подкрепа на избрани от тях социални каузи.
По време на великденския базар Мобилтел получи две отличия от фондация „Помощ за благотворителността в България” за компания с „Най-голям брой индивидуални дарители” и за „Най-голяма дарена сума в програмата за дарителство по ведомост” през 2013 година.

 

Източник: csr.bg

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Центровете за настаняване от семеен тип в Шумен отварят врати през септември

Възстановена е дейността на Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция в Добрич

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории