Онлайн форум „Кариера в България“ организират на 12.01.2021 г. Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта. Събитието ще се проведе чрез платформата на Европейската комисия „Европейски дни на труда”.

Регистрацията за участници и работодатели вече е отворена и е напълно безплатна. Работа могат да търсят както хора от страната, така и наши сънародници зад граница.

Представителите на социалното министерство и на агенцията ще представят онлайн информация за възможностите за започване или продължаване на професионална реализация в България, особености на трудовото и социално законодателство у нас, мерките за съчетаване на личния и професионалния живот, програми за стажуване, повишаване на професионалната квалификация, данни за условия на живот и работа в страната.

Работодателите ще имат възможност да презентират фирмите си и да заявят свободни работни места.
Участниците пък ще имат възможност да осъществят директен контакт с работодателите, за да се информират за предлаганите от тях работни места, както и да кандидатстват по обяви за работа, които в момента на сайта на събитието са над 250.

Източник: БНР