МТСП се включи в инициативата „Мениджър за един ден”

Трима младежи станаха част от екипа на Министерството на труда и социалната политика в рамките на инициативата „Мениджър за един ден”.
След церемонията по откриването в хотел „Шератон”, заедно с министър Адемов, Мирела Миткова от Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ – Видин присъства на редовното заседание на Министерския съвет. На пресконференцията след това в качеството си на министър за един ден тя обяви пред журналисти Постановлението за еднократно финансово подпомагане на всички български пенсионери през месец април.
Лъчезар Крумов от Държавната финансово-стопанска гимназия „Интелект“-Плевен и Станимир Гюров от Нов български университет-София бяха заместник-министри на труда и социалната политика за ден. Интерес за тях представляваха актуалните възможности на програмите и схемите за ограничаване на безработицата, възможностите за стажуване и обучение на младежите, които се реализират чрез Националния план за действие по заетостта, Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” и европейската инициатива „Гаранция за младежта”.

Работната програма на младите мениджъри продължи с оперативка на политическия кабинет на МТСП. Министър Адемов ги запозна със структурата на министерството. Той представи политиките и дейността на Агенцията по заетостта, Главната инспекция по труда, Агенцията за социално подпомагане, Държавната агенция за закрила на детето, Агенциата за хората с увреждания, проект „Красива България” и Фонд „Условия на труд”. Той им пожела успешна бъдеща професионална реализация.

Инициативата „Мениджър за един ден” се организира за тринадесета поредна година от фондация „Джуниър Ачийвмънт България”, като в нея участват ученици от цялата страна.

 

Източник: МТСП

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Светла Григорова, която работи, за да дарява надежда на хората в нужда 

Община Кюстендил набира служители и потребители за Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Закрива се домът за деца, лишени от родителски грижи „Таню Войвода“ в Асеновград

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории