МТСП подкрепя възраждането на индустрията в България

Промишлеността е сред основните фактори за икономически растеж, осигуряване на качествена заетост и повишаване на конкурентоспособността. Министерството на труда и социалната политика се присъединява към призива на Европейската комисия към държавите-членки за възраждането на индустрията, каза заместник-министърът на труда и социалната политика Светлана Дянкова. Тя участва в кръгла маса за възраждането на индустрията в България, която се проведе на 25 юни 2014 г.

Заместник-министър Дянкова отчете положителното развитие на българската металургична индустрия като напомни, че икономическата стабилност и социалният просперитет на бранша са резултат от инвестиции в безопасни и екологично чисти производствени мощности. По нейните думи политиките в предприятията трябва да бъдат насочени към повишаване на конкурентоспособността на работната сила, развитието на корпоративната социална отговорност и конструктивен социален диалог.

„МТСП подкрепя принципните на металургичната индустрия за „Устойчиво развитие без компромиси“ и работи за осигуряването на по-голяма защита на работещите в нея”, заяви заместник-министър Дянкова.

Форумът се организира от Конфедерацията на независимите синдикати в България и Синдикална федерация „Металици”. По време на дискусията с участието на президента на КНСБ Пламен Димитров, социалните партньори направиха секторен анализ на производството на основни метали.

 

Източник: МТСП

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Центровете за настаняване от семеен тип в Шумен отварят врати през септември

Възстановена е дейността на Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция в Добрич

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

Нов център за възрастни хора с деменция в Мамарчево

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории