МТСП с две отличия за значителен принос към хуманните каузи на Българския червен кръст

Началникът на кабинета на вицепремиера и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин – доц. д-р Жасмина Мирчева и заместник-министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров бяха удостоени на 8 май 2015 г. със специален приз от Националния съвет на Българския червен кръст. Двамата получиха отличия за подкрепата и съпричастността си към хуманните каузи на Червения кръст. Церемонията се състоя в централата на БЧК, а наградите им бяха връчени лично от председателя на БЧК Христо Григоров.

Доц. Мирчева благодари за отличието и увери, че министерството на труда и социалната политика ще продължи да бъде активен партньор, подкрепящ всички социално значими каузи и практики на организациите и гражданите, готови да проявят състрадание и солидарност към нуждаещите се в България. Словото си тя завърши с думите : „Ще използвам казаното от лекаря – хуманист Чехов и ще се обърна към всички тук присъстващи – не се успокоявайте, не се приспивайте, използвайте вашата младост, бодрост и жажда за действие и не преставайте да правите добрини“.
Сред носителите на този приз са и Маргарита Попова – вицепрезидент на Република България и еврокомисарят Кристалина Георгиева- зам.-председател на ЕК и комисар по бюджета.
Световният ден на Червения кръст и Червения полумесец тази година е посветен на 50-годишнината от приемането на фундаменталните принципи на Движението и е под надслов “ Нашите принципи в действие“.

 

Източник: МТСП

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Центровете за настаняване от семеен тип в Шумен отварят врати през септември

Възстановена е дейността на Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция в Добрич

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Започна работа Център за деца с увреждания в Перник

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории