По повод Международния ден на детето, Министерството на труда и социалната политика стана домакин на изложба от картини, нарисувани от деца със специални потребности. Изложени са близо 70 картини, изработени в Център за обществена подкрепа в гр. Чирпан, от деца на възраст между 7 и 16 години. Изложбата ще гостува в министерството до края на месеца. Картините са продукт на прилаганата в Центъра арт терапия, която е силно застъпена в работата с децата и доказано дава високи резултати в процесите на тяхната интеграция и социализация.
„Арт терапията развива чувство на естетика, моторика, въображение и концентрация, което води до цялостно подобряване на социализацията на децата с особени потребности“, коментира пред политическия кабинет на министър Калфин директорът на Центъра Милена Андонова. На свой ред, началникът на кабинета на министъра Жасмина Мирчева и заместник-министрите Николай Николов и Лазар Лазаров се запознаха с методиката на обучения на децата, предизвикателствата в ежедневната работа на социалните работници и социалната инфраструктура на региона.
В Центъра за обществена подкрепа младежите взимат уроци по изобразително изкуство по два часа на седмица. В него се предоставят социални услуги за семействата и децата от общините Чирпан и Братя Даскалови. Предстои разкриване и на сензорна зала, която ще спомогне за разширяване на обхвата и повишаване на качеството на предлаганите социални услуги в региона.

 

Източник: МТСП

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Коледен базар в Ловеч

Кризисен център за хора, преживели домашно насилие отваря врати в Горна Оряховица

Гинка ЧАВДАРОВА: Трябва да разплатим 3 млрд. лв., а кабинетът е оглушал

Приемат документи за лични асистенти в община Сливен

Нова лаборатория за образна диагностика заработи в МБАЛ-Хасково

Програмата „Развитие на човешките ресурси“ стартира с няколко програми

ПОСЛЕДНИ

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Социална градина „Грижовник“ отвори врати в Бургас

Първо заседание на Консултативен експертен съвет по проект на АСП

Обявен прием на проекти за финансиране по НПЗХУ

Категории