Музикален фестивал за хора в неравностойно положение в Поморие

Талантливи хора с увреждания от цялата страна се събират в Поморие от 29 до 31 август 2014 г. В морското градче се провежда Музикален фестивал за хора в неравностойно положение. У нас хората с увреждания са над 260 000 души. От тях над 90 на сто са младежи или в трудоспособна възраст. Каквито и заложби да притежават, повечето от тях няма къде и как да ги покажат. Този фестивал в края на лятото е прекрасна възможност за това.

Криси от Велико Търново е от звездите на фестивала, въпреки че е само на 10 години. „Аз миналата година спечелих награда – статуетка, корабче на мечтите… Искам, когато порасна, да стана певица и пианистка“, споделя момичето. Третокласничката, която не спира да пее от сутрин до вечер, дава тласък на мечтите си – помага за откриването на музикален център за даровити хора с увреждания в родния й град.

Заразена с ентусиазъм от новите си проекти, да пее в Поморие е и първата победителка в шоуто „България търси талант“ Богдана Петрова.

„На всички ни е ясно, че нашата държава е най-бедната, нашата среда е най-недостъпна за хора с увреждания и въпреки това за нас е празник, когато имаме възможност да си проявим таланта”, сподели незрящия певец Орхан Мурад.

Председателят на фондация „Сила за живот“ Йордан Стефанов посочи, че на този етап финансиране от държавата за фестивала няма.

„Когато на един човек с увреждане му дадеш възможност да се развива там, където той е силен, той не само че няма да има нужда от социални помощи – никога не са достатъчни, но той ще произвежда за това общество“, коментира националният омбудсман Константин Пенчев, който е патрон на фестивала.

Талантите с увреждания мечтаят за турне в страната и да издадат албум с изпълненията си. Без да падат духом, се радват и на полудостъпния плаж, и на всяка появила се сцена.

 

Източник: bTV

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Светла Григорова, която работи, за да дарява надежда на хората в нужда 

Община Кюстендил набира служители и потребители за Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Закрива се домът за деца, лишени от родителски грижи „Таню Войвода“ в Асеновград

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории