Известни български творци подкрепят националната дарителска кампания от самото й начало на 22 март. С емоционални видеопослания диригентът Максим Ешкенази, писателят Захари Карабашлиев и актьорът Александър Алексиев призоваха всички да се включат в инициативата, като между 22 до 31 март тази година дарят за някоя от 120-те каузи, обявени в онлайн платформата.

Към тримата популярни посланици на БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА се присъединиха също и журналисти, певци, писатели, актьори и др.
Междувременно множество компании, известни със силните си политики за корпоративна социална отговорност, се превърнаха в посланици на БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА. Те откликнаха на призива на организаторите на кампанията да популяризират инициативата, като разпространиха информация сред своите служители и партньори.

Националната кампания БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА е идея на 12 граждански организации, които се обединиха, за да насърчат дарителството в нашата страна. Инициативата има за цел да ангажира широк кръг от хора с дарение към общественозначими каузи в рамките на конкретен период от годината – 22-31 март 2019 г.
Освен да популяризира филантропията, кампанията иска да помогне на каузи от всички краища на България да достигнат до повече хора и да намерят поддръжници. Първото издание на БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА представи 120 проекта на утвърдени граждански организации от цялата страна в най-различни сфери на обществения живот: човешки права, образование и таланти, природа и околна среда, социална подкрепа и здравеопазване, култура и изкуство, спорт, подкрепа на възрастни хора или на деца и младежи в риск.

Кампанията ще се провежда всяка година. Целта е с всяко следващо издание тя да привлича нови последователи, да достига до все повече хора и да помага на нови каузи да намират подкрепа.

Източник: БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА