На специална церемония заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова награди победителите в конкурса за насърчаване на младежката заетост на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ „Посоката избираш ти, възможностите даваме ние“.

Конкурсът стартира в началото на месец май и приключи на 11 юни. 47 младежи изпратиха мотивиращи видеа, в които споделиха своето желание за професионална реализация чрез възможностите, които предоставя Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Резултатите и въздействието на пилотната кампанията на ОП РЧР във Фейсбук, която беше представена в обзорно видео, достигна до 7334последователи и над 1 млн. импресии. Всички наградени видео материали ще бъдат използвани за популяризиране на младежките схеми за заетост на ОП РЧР в социалните медии с цел мотивиране на младите хора да се запознаят с възможностите на програмата.

Първо място и награда от 2000 лв. спечели Ива-Симона Ангелова, второ място и 1500 лв. отидоха при Цветелина Иванова, на трета позиция с парична награда от 1000 лв. журито отличи Ива Вълчева. Началникът на отдел „Румъния, България, Малта”, ГД „Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване” към Европейската комисия Аурелио Сесилио връчи наградата на публиката и 2000 лв. на Мила Павлова.

По време на събитието заместник-министър Зорница Русинова представи схемата „Активни“ на ОП РЧР 2014-2020. Тя е насочена към младежи от 15 до 29 години, които не работят, нямат завършено образование и са в риск от социално изключване. Те ще бъдат включени в обучения за придобиване на професионални умения и квалификация, ще се устройват на работа или ще се връщат в образователната система. Процедурата ще бъде допълнително популяризирана посредством информационни дни в различни градове в страната.

 

Източник: МТСП

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Коледен базар в Ловеч

Гинка ЧАВДАРОВА: Трябва да разплатим 3 млрд. лв., а кабинетът е оглушал

ГАЛЯ ЦВЕТАНОВА, КОЯТО НИ ДАВА ФОРМУЛАТА ЗА КАЧЕСТВЕНИ СОЦИАЛНИ УСЛУГИ

База данни за хора с увреждания в Евростат

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Приемат документи за лични асистенти в община Сливен

ПОСЛЕДНИ

Ден на отворените врати по НПЗХУ

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Социална градина „Грижовник“ отвори врати в Бургас

Първо заседание на Консултативен експертен съвет по проект на АСП

Категории