Наградиха финалистите в конкурса за най-добър бизнес план на НПО

bcnl IMG 0140Три неправителствени организации си разделиха наградния фонд от 30 000 лева в конкурса за най-добър бизнес план на НПО, организиран от Фондация Български център за нестопанско право (БЦНП), Фондация Програмен и аналитичен център за европейско право (ПАЦЕП) и Фондация УниКредит с подкрепата на Фондация „Америка за България“ в рамките на проекта „Ефективни подходи към устойчивостта на НПО“.
Официалното награждаване се състоя на 20 февруари в Гранд хотел София и събра обществени личности, представители на бизнеса, гражданския сектор и медийните среди.
В тазгодишното издание на конкурса с бизнес планове кандидатстваха 20 неправителствени организации. От тях бяха номинирани 8 финалиста, които да се борят за наградите. Журито, съставено от представители на Фондация „Америка за България“, УниКредит Булбанк АД, Средногорие Мед Индустриален Клъстър, Мусала Софт АД, Микрофонд АД, вестник „Капитал“, Yatoto.com, имаше нелеката задача да определи трите най-добри бизнес-идеи.
Голямата награда получи Сдружение „Трансформатори“, София за идеята ВЕЛОВРЪЗ – удобни и интересни решения за велопаркиране в частни имоти и обществени пространства. Наградата бе връчена от г-н Левон Хампарцумян – главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк, който заяви намерението на Банката да продължи да подкрепя трайно програмата за социално предприемачество.
Втора награда получи идеята за целогодишна оранжерия за производство на екологично чисти зеленчуци, която да ангажира хора в неравностойно положение, представена от Сдружение „Закрила, Обич и Вяра“, Търговище. Чекът връчи г-жа Елена Маринова от Мусала Софт АД. Изпълнителният директор на Фондация „Америка за България“ г-жа Десислава Тальокова връчи третата награда на Сдружение „Прегърни ме“, София с проекта за арт-ателиета с участието на доказани и популярни творци на изкуството, в които наред с деца и младежи от институции, срещу заплащане да бъдат включени и деца на платежоспособни родители. Всички награди са парични и предназначени за реализация на бизнес плановете.
Tазгодишното издание имаше и допълнителен акцент. През януари 2014г. УниКредит Булбанк представи пред всички свои служители бизнес-идеите на тримата победители от миналогодишния конкурс – лятната обучителна програма на Фондация „Танцово изкуство – Илиев“, работилницата за сапуни HOPeSOAP на Фондация за социална промяна и включване, инициативата „Природа в шепа“–класна стая на открито на Българското дружество за защита на птиците. Резултатът от гласуването на служителите определи наградата от 5000 Евро, осигурена от Фондация УниКредит, да получи Работилницата за сапуни на Фондация за социална промяна и включване. Чекът бе връчен от г-н Димитър Пенков, Директор „Малки и средни предприятия“ в УниКредит Булбанк.
Конкурсът за най-добър бизнес план се провежда за трети път. Целта му е да стимулира неправителствените организации да развиват свързана с мисията си стопанска дейност, чрез която да осигуряват средства за постигане на основните си задачи.

Следващото издание на конкурса ще стартира през лятото на 2014 година и ще премине през няколко етапа. На първия етап организациите участват в две обучения, където получават знания и насоки как да извършват стопанска дейност в подкрепа на мисията си и кое е важно за успеха на бизнес идеята. Втората част от програмата е разработване на бизнес планове от участниците в обучението в рамките на три месеца. Третата част е конкурсът за най-добър бизнес план, в който независимо жури определя тримата победители.

 

Източник: БЦНП

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Светла Григорова, която работи, за да дарява надежда на хората в нужда 

Община Кюстендил набира служители и потребители за Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Закрива се домът за деца, лишени от родителски грижи „Таню Войвода“ в Асеновград

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории