Нов клуб за възрастни и хора с увреждания в столицата

Заместник-кмета на Столична община г-жа Албена Атанасова в Направление „Социални дейности и интеграция на хора с увреждания“ откри още един Клуб за за възрастни и хора с увреждания. Клубът се намира в кв. Младост 3 до бл. 334 и е за над 50 човека. Там ще се събират възрастните хора от квартала, за да провеждат ежедневните си срещи, да играят шах, табла и карти. В близост до него има и детска площадка, която ще бъде много посещавана и от внуците им.
На мероприятието присъстваха и президента на Република България от 1990 до 1997 г. Желю Желев, който е жител от квартала, г-жа Цвета Авджиева – кмет на район Младост и ръководството на района, г-жа Мина Владимирова – директор на дирекция „Социални дейности“, както и Приятелят на месец Юни – артиста Димитър Туджаров-Шкумбата. Той се включи в Социалната кампания на Столична община Приятел на месеца, която има за цел да провокира вниманието не само на популярните и любими актьори, изпълнители, музиканти, писатели, поети, художници, спортисти, общественици и т.н., а да засили и активността, мотивацията и желанието за съпричастност на всеки гражданин на столицата ни.
Инициативата разнообразява ежедневието на хората в социални услуги и прави срещите и празниците им вълнуващи и запомнящи се, а техните нови Приятели стават част от социалните каузи на Столична община и хората в нужда.

 

Източник: Столична община

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Центровете за настаняване от семеен тип в Шумен отварят врати през септември

Възстановена е дейността на Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция в Добрич

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории