02.09.21 г.

Новооткритата изложба „Предмети на дейност“, посветена на постиженията на гражданските организации и професионалните победи на лидери от сектора, очаква своите посетители. Софиянци и гостите на столицата могат да се насладят на експозицията, която е дело на фотографа Яна Лозева до 14 септември пред кино Кабана (НДК).

“Предмети на дейност” е кампания на Българския център за нестопанско право (БЦНП), която за втора поредна година разказва за смисъла от дейността на гражданските организации.

“Именно гражданският сектор е този, който променя средата, който е коректив на властта и който оказва подкрепа на най-уязвимите, но често работата на НПО в България остава неразбрана”, казват от БЦНП, които са поканили 40 двигатели на организации да се включат със своите лица и истории на промяна и с предметите, свързани с тези победи.

“Търсихме лични предмети с история. Знаем, че хората се свързват най-силно с истории, а предметите са мощен и наситен със смисъл визуален материал. Вярваме, че пътят на сектора напред минава именно през разказване на истории, през общо действие и през изразяване на взаимна подкрепа”, казва Надя Шабани, директор на БЦНП. 

Ето и кадри от вдъхновяващите истории, които представя изложбата: