С три нови лекотоварни автомобила разполага от 8 юли 2015 г. „Домашен социален патронаж“ – Любимец. Те ще се използват за разнос на храна по домовете. Колите са закупени изцяло със средства от бюджета на общината, след решение на Общинския съвет. Всяка една от тях е на стойност 22 000 лева и отговаря на съвременните хигиенни изисквания за пренасяне на храна.
На официална церемония в двора на Специализираната болница, където се помещава и Социалният патронаж, Кметът на общината Анастасов връчи на шофьорите ключове на новите автомобили и им пожела безаварийно шофиране и навременно доставяне на храна на хората, ползващи социалната услуга. Той сподели, че в момента общината работи за създаване на нова база за нуждите на Домашен социален патронаж. За тази цел се подготвя проект, с който да се направи основен ремонт и да се пригоди за работа патронажа базата на бившия военен стол в града.
Идеята за закупуването на нови автомобили за нуждите на социалния патронаж е от миналата година, когато се установи, че наличните транспортни средства често аварират, нуждаят се от ремонт и допълнително натоварват бюджета на общината. Новият автопарк не само ще спести доста от тези разходи, но и ще улесни обслужването на потребителите на социалните услуги, предоставяни от социалното звено.
Чрез услугите на патронажа Община Любимец реализира обществения си ангажимент към хората в неравностойно положение, като ги подпомага в едно от най-важните социални направления, а именно – доставка по домовете на топла и качествена храна.

 

Източник: Дарик нюз

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Коледен базар в Ловеч

Кризисен център за хора, преживели домашно насилие отваря врати в Горна Оряховица

Гинка ЧАВДАРОВА: Трябва да разплатим 3 млрд. лв., а кабинетът е оглушал

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Приемат документи за лични асистенти в община Сливен

Нова лаборатория за образна диагностика заработи в МБАЛ-Хасково

ПОСЛЕДНИ

Ден на отворените врати по НПЗХУ

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Социална градина „Грижовник“ отвори врати в Бургас

Първо заседание на Консултативен експертен съвет по проект на АСП

Категории