Нови социални услуги в Луковит

Нови социални услуги предоставят в Луковит. В общината вече функционират два центъра за настаняване от семеен тип. В тях са настанени 20 деца и младежи от Дома за деца с физически увреждания в града. До два дни ще пристигнат от София и село Видраре.

„Това са вашите къщи, вашите стаи и вашите вещи. Колкото по-дълго време ги пазите и се грижите за тях, толкова по-дълго време ще им се радвате“. Така заместник-кметът на община Луковит и ръководител на проекта Цветенка Хаджиева посрещна децата в новия им дом. Тя подари на децата и на персонала кухненски съдове, прибори и хранителни продукти.

Община Луковит е първата от селските общини в България, която реализира на практика политиката за деинституционализация на децата в България, като предоставя грижа, съобразена с индивидуалните потребности на всяко дете и младеж, похвалиха от Общината.

Двата центъра за настаняване от семеен тип са изградени по проект „У дома – най-доброто за децата“, чиято стойност е близо 460 хиляди лева. Финансирането е по оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“.

По проекта е изграден и център за социална рехабилитация и интеграция, който ще предоставя почасови социални услуги на 30 деца и младежи, и на техните семейства.

 

Източник: kmeta.bg

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Центровете за настаняване от семеен тип в Шумен отварят врати през септември

Възстановена е дейността на Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция в Добрич

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Публикуван за обществено обсъждане е проект на Закон за българския жестов език

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории