Със заповед, издадена от министъра на здравеопазването, от 19 април се допускат посещенията в детски центрове, клубове и други, предоставящи организирани групови услуги за деца при използване на не повече от 50% от капацитета на помещението и носене на защитни маски за лице от персонала.

Със същата заповед става възможно провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тимбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма, при използване на не повече от 50% от капацитета на помещенията, спазване на физическа дистанция от 1.5 м. и носене на защитни маски за лице от участниците.

Провеждането на културни и развлекателни мероприятия (фестивали, кина, театри, циркови представления, сценични прояви, концерти, музеи, галерии, библиотеки, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство) се допуска при използване на не повече от 50% от капацитета на помещенията. Същото важи за посещенията във фитнес центрове, спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси, балнеолечебни, СПА и уелнес центрове.

Груповите туристически пътувания с организиран транспорт в страната и в чужбина и груповите посещения на туристически обекти остават преустановени до 27 април.

Заповед