17.09. 21 г.

Със свой указ президентът Румен Радев назначи от 16 септември 2021 г. ново служебно правителство на Република България. За служебен заместник министър-председател и служебен министър на труда и социалната политика отново е назначен Гълъб Донев.

Гълъб Донев заема поста на вицепремиер по икономическите и социални политики и служебен министър на труда и социалната политика. От 2014 до 2016 г. е заместник-министър на Министерството на труда и социалната политика. Бил е министър на труда и социалната политика в служебния кабинет на проф. Огнян Герджиков. Секретар е по социални политики и здравеопазване на президента Румен Радев от 9 май 2017 г. до 11 май 2021 г.

За заместник министри са назначени Лазар Лазаров /от 2016 г. насам заемал длъжността директор на Фонд „Условия на труд“ в МТСП,  заместник-министър на труда и социалната политика по време на служебното правителство през януари 2017 г./, Надя Клисурска /народен представител от БСП в 44-ото НС, член на социалната и правна комисии/ и Иван Кръстев/кандидат за евродепутат през 2019 г. , бивш главен директор на Агенция по заетостта и зам.-министър на труда и социалната политика в кабинета „Орешарски“/.

Източник: Министерски съвет