Благодарение на дарителската кампания Операция „Жълти стотинки“, във Варна вече има ново защитено жилище за младежи над 18 години, излезли от институционална грижа.

В края на миналата година дарителската кампания събра 92 629 лева и 96 стотинки в помощ на „Фондация за социална промяна и включване“ – една от каузите, на която е програмата „Дом Възможност“. Тя помага на пълнолетни младежи, израснали без семейство, които се намират на прага на реализацията си в живота.

Моментът е критичен за тях и от първите месеци в този период зависи как ще се оформи цялото им бъдеще.

Седмото издание на кампанията успя да привлече за каузата над 35 бизнес и медийни партньори, както и личната подкрепа на легендарния шампион Йордан Йовчев и на певицата Белослава, които бяха посланици на инициативата, привличайки хиляди хора към благородната ѝ мисия.

Операция „Жълти стотинки” е национална дарителска кампания на VIVACOM Fund, която вече 7 години подкрепя социални каузи в името на децата.

Тя се провежда с помощта на десетки партньори и всяка кампания мотивира стотици хиляди българи да дадат своя принос в нея, демонстрирайки благородство и съпричастност.

 

източник: profit.bg

18.09.2017