Сред участниците се откроява и актриса с Оскар за главна женска роля

По повод участието на хора с увреждания във филмови продукции кинокритикът Димитър Дринов бе гост в „Социална мрежа“ на Канал 3.

„Деца, забравени от бога“ е абсолютна класика за хората с нарушен слух. Главната актриса във филма също е глухоняма и е носител на Оскар за този филм“, коментира Дринов, визирайки Марлий Марлин, която продължава да се снима в киното и телевизия с огромен успех.

Критикът коментира още, че хората с нисък ръст и хората със Синдром на Даун са сред най-добре представените в това изкуство, посочвайки заглавия, като „Игра на тронове“, „Хари Потър“, „Междузвездни войни“. Той обърна специално внимание на „Скаутски наръчник за зомби апокалипсис“, където главните герои са и създатели на филма.

„Първият филм „Нито звук“, който излезе преди две години, беше изненадващ хит. Това е любопитен поглед към апокалипсиса с вглеждането на проблемите, динамиката и специфичността на едно семейство, което оцелява в изолационна среда. Много голям успех постигна филмът, защото критиците и публиката го харесаха. За мен обаче е прехвален, ако мога да използвам този израз. Любопитно е все пак, че главната героиня е глухоняма и се връзва страхотно с темата на филма“, каза още Димитър Дринов.

Целия разговор може да гледате ТУК.

Източник: Канал 3, 12.06.2020 г.