Община Асеновград и Центърът за ранно детско развитие (ЦРДР) продължават реализирането на кампанията „Заедно през първите 7“. До момента в нея са се включили над 49 деца и техните родители. Всички те са потребители на социални услуги в центъра. Кампанията е част от дейностите за подкрепа на децата и семействата от община Асеновград. Те се реализират по проект „Център за ранно детско развитие – Асеновград”, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ с бенефициент Община Асеновград.

Кампанията стартира на 29.07.2020 г. В първата инициатива взеха участие 39 деца на възраст от 0 г. до 1,5 г. Всяко от семействата им получи пакет с материали и консумативи за първите грижи за бебето, включващ памперси, адаптирано мляко, суха млечна каша, шише с биберон, детски шампоан и хигиенни карпи за деца. Тази първа фаза на кампанията подкрепи клиентите на екипите по здравно консултиране и семейно консултиране към центъра.

Към момента тече втората инициатива от акцията. Тя стартира на 17.08.2020 г. и е насочена към следващата група потребители – деца на възраст от 2 г. до 7 г. Засега са предоставени образователни материали за 10 деца. До края на този месец поетапно се очаква да се включат и останалите потребители от възрастовата група.

Предстои финалната фаза – инициатива с участието на най-големите деца – първокласниците.

Източник: Община Асеновград, 25.08.2020 г.