Да се учреди почетен знак „За принос към развитието на социалните услуги в община Разград“ ще обсъди и приеме местният парламент на предстоящото си заседание. Предложението за въвеждане на новото почетно отличие е на председателя на Общинския съвет Милена Цанева и общинския съветник Кина Дякова.

Разпоредбите на общинския правилник предвиждат удостоявания на разградчани и други граждани за заслугите им в различни сфери на обществения живот – култура, образование, изкуства, икономика, спорт, както и за цялостен принос за развитието на общината.

Липсва награда за отбелязване значимостта на социалните работници, реализиращи общинската политика за предоставяне на местната общност на редица социални услуги, отбелязват в мотивите си вносителите на докладната. Според тях съвременното общество е немислимо без висококвалифицираните услуги на социалните работници.

Подкрепа в учредяването на новото отличие има и от Комисията за обществен ред и сигурност към общинския съвет Разград, при изготвяне на предложението е взето и мнението на общността на социалните работници в града.

С наградата ще се удостояват ръководители, социални експерти, работодатели, институции, неправителствени организации, организации доставчици на социални услуги и други субекти, които имат значителен принос за развитието на социалните услуги в общината.

Почетният знак ще включва герба на Разград, изработен във вид на плакет, грамота и парична сума в размер на една минимална работна заплата за индивидуалните и три за колективните награди.

Вносителите на докладната са посочили два варианта за връчване на приза – в Деня на социалния работник през месец март или в Деня на българската община на 12 октомври.

Преди да влезе на сесия предложението предстои да бъде разгледано на заседания на постоянните комисии, които са насрочени за утре.

 

Източник: Топновини

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Коледен базар в Ловеч

Кризисен център за хора, преживели домашно насилие отваря врати в Горна Оряховица

Гинка ЧАВДАРОВА: Трябва да разплатим 3 млрд. лв., а кабинетът е оглушал

Приемат документи за лични асистенти в община Сливен

Нова лаборатория за образна диагностика заработи в МБАЛ-Хасково

Програмата „Развитие на човешките ресурси“ стартира с няколко програми

ПОСЛЕДНИ

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Социална градина „Грижовник“ отвори врати в Бургас

Първо заседание на Консултативен експертен съвет по проект на АСП

Обявен прием на проекти за финансиране по НПЗХУ

Категории