Със свое решение от сряда Общинският съвет на Варна избави от глад 200 самотни майки и деца. По предложение на кмета на града Иван Портних местният парламент даде съгласие да се увеличи с 200 места капацитетът на обществената трапезария „Вяра, Надежда, Любов“ за периода от 1 май до 30 септември.
С решението на съветниците се увеличава финансирането в размер на 40 280 лв. от бюджета на общината по перото „Други дейности по икономиката“.
Изхранваме общо 750 души. Храненето на 550 от тях се финансира от общината, а останалите средства са от Министерството на труда и социалната политика. Парите за тях обаче са осигурени по проекти от 1 октомври до 30 април. През лятото обаче средства за тези 200 майки и деца с увреждания няма, обясни пред „Черно море“ Мариана Николова, шеф на социалната трапезария „Вяра, Надежда, Любов“. Затова тези пари, отпуснати от общината са важни за тези самотни майки. Те не могат да ходят на работа защото трябва да се грижат за болните си деца. Ако храненето им в социалната кухня спре, те ще гладуват, обясни Николова.
Искам да благодаря на кмета Иван Портних, зам.-кмета д-р Лидия Маринова и съветниците от социалната комисия в общината от мое име и от това на майките за този жест, заключи Мариана Николова.

 

Източник: chernomore.bg

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Коледен базар в Ловеч

Гинка ЧАВДАРОВА: Трябва да разплатим 3 млрд. лв., а кабинетът е оглушал

ГАЛЯ ЦВЕТАНОВА, КОЯТО НИ ДАВА ФОРМУЛАТА ЗА КАЧЕСТВЕНИ СОЦИАЛНИ УСЛУГИ

База данни за хора с увреждания в Евростат

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Приемат документи за лични асистенти в община Сливен

ПОСЛЕДНИ

Ден на отворените врати по НПЗХУ

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Социална градина „Грижовник“ отвори врати в Бургас

Първо заседание на Консултативен експертен съвет по проект на АСП

Категории