Община Велико Търново и международната фондация за деца в нужда „Фамилия Фишер“ ще помагат на деца без родители от старопрестолния град, които са ползватели на социалните услуги. В петък кметът Даниел Панов и председателят на хуманитарната организация Вера Фишер подписаха споразумение за сътрудничество. Контрактът е с безсрочно действие и предвижда съвместна дейност в различни сфери.

„На територията на общината има повече от 30 социални услуги. Над 50% от тях са за деца. За нас е много важно, че получаваме подкрепа от фондация „Фамилия Фишер“. Сътрудничеството ще позволи да обогатим духовния и културния живот на децата в нужда“, каза кметът по време на церемонията.

Фондацията вече е оказвала подкрепа на местно ниво. В Дома за деца „Пеню и Мария Велкови“ е оформена спортна зона на открито с фитнес уреди. Подпомагани са спортните изяви на децата в нужда и са организирани екскурзии.

Занапред швейцарските благодетели ще помагат за образованието на децата, които получават оптимална подкрепа. Ще бъде насърчено професионалното им ориентиране, а също и придобиването на квалификация. Друг акцент е оптималното планиране на свободното време на децата в нужда – организиране на екскурзии, спортни и културни прояви, насърчаване на хобитата им и др. Двете страни ще си сътрудничат в сферата на здравеопазването и за развитието на материалната база.

Подписването на споразумението бе уважено от почетния консул на Република България в Цюрих Феликс Фишер, почетния консул на Република България в Княжество Лихтенщайн Хелмут Шверцлер и съпругата му Сузане Шверцлер.

 

Източник: 24 часа

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Коледен базар в Ловеч

Кризисен център за хора, преживели домашно насилие отваря врати в Горна Оряховица

Гинка ЧАВДАРОВА: Трябва да разплатим 3 млрд. лв., а кабинетът е оглушал

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Приемат документи за лични асистенти в община Сливен

Нова лаборатория за образна диагностика заработи в МБАЛ-Хасково

ПОСЛЕДНИ

Ден на отворените врати по НПЗХУ

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Социална градина „Грижовник“ отвори врати в Бургас

Първо заседание на Консултативен експертен съвет по проект на АСП

Категории