Над 20 служителя на ръководни позиции ще преминат обучение по тема „Управление, ориентирано към резултати“, което се провежда в периода 3-5 юни в резиденция „Бояна“. Инициативата е част от дейностите по многонационален проект „Управление, базирано на резултати“, в който Управляващият орган (УО) на Оперативна програма „Административен капацитет“ (ОПАК) участва като партньор. Проектът е финансиран от Европейската комисия и се изпълнява съвместно с институции от Република Гърция, Чешката република, Белгия, Република Литва, Република Полша, Република Словения и Швеция.

Ръководителят на УО на ОПАК г-жа Моника Димитрова-Бийчър очерта основните предизвикателства, пред които са изправени повечето мениджъри в днешно време. „Тенденциите на европейско ниво показват, че оценката на ръководителите се извършва на база постигнатите резултати. Високите резултати от своя страна са индикация, че мениджърът е успешен“, посочи г-жа Бийчър. „Изключително важно е всяка структура да работи ефективно и да дава качествен продукт към гражданите и бизнеса, а това неизменно зависи и от нейното ръководство. Този курс е пилотен за българската администрация и се надявам съвсем скоро и колеги от други администрации да преминат подобно обучение“, заяви още Ръководителят на ОПАК.

След завършване на обучението Институтът по публична администрация (ИПА), който е асоцииран партньор по проекта, ще създаде екипи от обучаващи, които да поемат курсовете по програмата за управленски умения на Института. Част от концепцията за развитие на ИПА за периода 2014-2016 г. предвижда фокусиране върху обученията на ръководителите в българската администрация. „Високата професионална компетентност на ръководителите е условие да постигнем добри резултати. В края на обучението трябва да имаме моделиран курс с учебно съдърждание“, заяви директорът на ИПА доц. Георги Манлиев.

 

Източник: Структурните фондове на ЕС

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Приемат документи за лични асистенти в община Сливен

Коледен базар в Ловеч

Дневен център за възрастни с ментални увреждания „Света Марина” навърши 14 години

Годишен доклад на Омбудсмана на Република България

Ден на отворените врати по НПЗХУ

Нова лаборатория за образна диагностика заработи в МБАЛ-Хасково

ПОСЛЕДНИ

МТСП ще разработи дигитална платформа за превод от и на български жестов език

Българин завоюва златен медал на Световното първенство по лека атлетика за спортисти с интелектуални увреждания

Конференция „Българският жестов език не е за изпускане“

Ден на отворените врати по НПЗХУ

Категории