„Теленор“ посрещна петимата участници в първото издание на програмата за професионално развитие и социална интеграция на хора с увреждания Open Mind. Всеки от тях ще има възможност да придобие нови умения и опит като работи по конкретен проект в компанията за период от 2 години и да подобри своята конкурентоспособност на пазара на труда.
На официалната церемония присъстваха главният изпълнителен директор на „Теленор“ г-н Стайн – Ерик Велан и директорът на програмата Open Mind в „Теленор“ Норвегия г-жа Ингрид Ихме, а сред официалните гости бе посланикът на Кралство Норвегия в България Н. Пр. Гюру Катарина Викьор.
„Open Mind е програма с богата история в „Теленор Груп“, която започва преди 19 години в Норвегия, като до момента броят участници там е над 200. Използвахме успешния си опит, за да реализираме инициативата в Швеция и Пакистан, и за мен е чест, че България е четвъртата поред страна, в която даваме старт на програмата“, каза г-н Велан.
Той сподели, че дългосрочната инициатива има за цел да промени цялостното отношение към хората с увреждания и да покаже, че те са пълноценна част от нашето общество.
„Призовавам повече работодатели да отворят съзнанието и вратите си за всички мотивирани кандидати, които пазарът на труда в страната може да им предложи“, добави г-н Велан.
Теленор осигурява на участниците в програмата Open Mind достъпна работна среда и възможност да подобрят конкурентоспособността си на пазара на труда Теленор осигурява на участниците в програмата Open Mind достъпна работна среда и възможност да подобрят конкурентоспособността си на пазара на труда Източник: Теленор
Участниците в тазгодишното издание на Open Mind ще се присъединят към дирекциите „Управление на процеси“, „Юридически услуги“, „Финанси“, „Технологии“ и „Грижа за клиента“. „Теленор“ им осигурява отворена и достъпна работна среда и съответното за заеманата позиция финансово възнаграждение.
След приключване на участието им в програмата, те ще получат възможност да останат на постоянна работа или подкрепа за професионална реализация извън компанията.
Програмата за хора с увреждания ще се провежда ежегодно като част от дългосрочната стратегия по корпоративна отговорност на Теленор и в рамките на глобалната инициатива на „Теленор Груп Open Mind“.

 

Източник: vesti.bg

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Коледен базар в Ловеч

Кризисен център за хора, преживели домашно насилие отваря врати в Горна Оряховица

Гинка ЧАВДАРОВА: Трябва да разплатим 3 млрд. лв., а кабинетът е оглушал

Приемат документи за лични асистенти в община Сливен

Нова лаборатория за образна диагностика заработи в МБАЛ-Хасково

Програмата „Развитие на човешките ресурси“ стартира с няколко програми

ПОСЛЕДНИ

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Социална градина „Грижовник“ отвори врати в Бургас

Първо заседание на Консултативен експертен съвет по проект на АСП

Обявен прием на проекти за финансиране по НПЗХУ

Категории