08.10.21 г.
„Осинови български пенсионер“ е кауза на фондация „Подай им ръка“, която помага на възрастни хора в страната, живеещи под прага на бедността. Благотворителната инициатива набира дарения чрез Фейсбук страницата си, на която е публикувана подробна информация за всички дарени изразходвани средства. За да достигне до нуждаещите се от подкрепа песионери, екипът на фондацията първоначално отправя запитване до регионалните власти. Дарените средства покриват нуждите за храна, а доброволци пазаруват и доставят хранителните продукти.

„Разговаряхме за самотните пенсионери които едвам връзват двата края ….и решихме че е добре да се намери решение за тях. Сметнахме че сумата от 50 Евро или 100 лв не достигат на един самотен нуждаещ се пенсионер да си покрие нуждите в предвид ниските им пенсии“, споделя Даниил Поманов от фондация „Подай им ръка.

В селата Гложене и Бутан екипът на фонддацията вече е срещнал подкрепата на общинските структури, а благодарение на дарените пари е закупена храна за най-бедните и живеещи в самота възрастни хора.