Четвъртата годишнина на Дневния център за деца с увреждания “Калинка” в село Васил Друмев бе отбелязана тържествено на 28 май 2015 г. За годишнината социалното заведение получи поздравителен адрес от премиера Бойко Борисов, поздрави от зам. областния управител Петко Шаренков. Поздравителен адрес бе прочетен и от името на кмета на Шумен Красимир Костов.

Приветствие към присъстващите гости на празника поднесе и Юлиян Андреев – кметски наместник на село Васил Друмев. Той благодари на най-големият дарител на Дневния център и селото крупният бизнесмен Фикрет Индже, дарил над 100 хил. лв. за развитието на социалното заведение. “Пожелавам успешна работа на екипа и все така с любов и всеотдайност да се грижат за децата в Дневния център”, каза Юлиян Андреев.

Ръководителят на дирекция “Социална политика и здравеопазване” в Община Шумен Петранка Петрова подчерта, че за да има бъдеще социалната институция е нужна отдаденост на работата.

На тържеството присъстваха най-големият дарител на Дневния център за деца с увреждания “Калинка” Фикрет Индже, ръководители и представители на социални институции от Шумен.

Тържествената музикална програма бе открита с изпълнение на виртуозните пианисти близнаците Хасан и Ибрахим Игнатови и Габриела Живкова, които изпълниха песента на Емил Димитров “Моя страна, моя България”.

Празничната програма продължи с изпълнения на възпитаниците от ЦДГ №25 “Братя Грим” и ученици от училището по изкуствата в Шумен “Сава Доброплодни”.

При откриването си на Дневния център за деца с увреждания “Калинка” е имал капацитет за 10 малчугана. От началото на тази година в него се полагат грижи за 25 деца.

 

Източник: Топновини

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Коледен базар в Ловеч

Гинка ЧАВДАРОВА: Трябва да разплатим 3 млрд. лв., а кабинетът е оглушал

ГАЛЯ ЦВЕТАНОВА, КОЯТО НИ ДАВА ФОРМУЛАТА ЗА КАЧЕСТВЕНИ СОЦИАЛНИ УСЛУГИ

База данни за хора с увреждания в Евростат

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Приемат документи за лични асистенти в община Сливен

ПОСЛЕДНИ

Ден на отворените врати по НПЗХУ

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Социална градина „Грижовник“ отвори врати в Бургас

Първо заседание на Консултативен експертен съвет по проект на АСП

Категории