Връчиха наградите за отговорен бизнес

Рекорден брой от 56 компании се включиха в тазгодишното издание на конкурса на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ) за проекти в сферата на корпоративната социална отговорност. Церемонията по връчване на наградите се проведе на 25 февруари 2014г. в „Шератон София Хотел Балкан”. Министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов участва в церемонията по връчване на годишните награди на Българския форум на бизнес лидерите за 2013 г. Той отличи призьорите в категориите „Инвеститор в обществото” и „Инвеститор в човешкия капитал“. „Корпоративната социална отговорност вече е част от модерната социална политика. С всяка година, макар и с малко, нараства броят на участващите малки и средни предприятия”, отбеляза министър Адемов.

Наградата „Инвеститор в човешкия капитал“ получи „ЧЕЗ България“ за проекта си „ЧЕЗ – инвеститор в здравето и знанието на служителите“. Инициативата е част от политиката на компанията за осигуряване на непрекъснати възможности за професионално и личностно развитие на персонала й.

В категория „Маркетинг, свързан с кауза“ беше отличен вносителят на бебешки продукти „Ивентас“, за участието му като партньор по кампанията за набиране на средства за ремонт и закупуване на оборудване за първия в България детски кабинет за бъбречна диагностика под наслов „Човечността има лице“.

Като „Инвеститор в знанието“ журито отличи софтуерната „Телерик“ за своята „Академия на Телерик“, която предоставя безплатно обучение за деца и възрастни в областта на информационните технологии и разработката на софтуер.

Наградата „Инвеститор в околната среда“ получи „Екопак България“ за проекта си „3D Екобус“ за обучение на деца и общински служители на разделно сметосъбиране и отговорност към околната среда и обществото.

Призът „Инвеститор в обществото“ беше присъден на Globul за подкрепата на телекома за създаването на дневен център за хора с интелектуални затруднения.

Отличието „Най-добра социална политика на малко или средно предприятие“ получи „ЕЙМС хюман кепитал България“ за проекта си „Не питай какво може България да направи за теб, а помисли какво Ти можеш да направиш за България“.

СИБанк стана носител на специалната награда ENGAGE, която се присъжда от Международния форум на бизнес лидерите и отличава компаниите, чиито проекти са успели да постигнат най-голяма степен на ангажираност на служителите им. Призът беше връчен за доброволческата инициатива на банката „Синьо лято“ за подготовката на 185 деца от 5 социални дома за морската им ваканция. Според журито проектът е променил не само подхода към децата от социални домове, а и отношението към доброволчеството сред служителите в банката.

Състезанието се провежда за 11-а поредна година, като целта му е да популяризира дейността на дружествата, които имат най-сериозен принос в сферата на корпоративната социална отговорност.

„Нашите награди са не толкова състезание, колкото платформа и възможност добрите практики да бъдат споделяни“, обяви при откриването на проведената във вторник церемония по награждаването председателят на БФБЛ Ираван Хира. По думите му растящият брой на компаниите, които се включват в конкурса, е доказателство за положителните промени в страната.

 

Източник: МТСП/Капитал

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Светла Григорова, която работи, за да дарява надежда на хората в нужда 

Община Кюстендил набира служители и потребители за Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Закрива се домът за деца, лишени от родителски грижи „Таню Войвода“ в Асеновград

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории