Откриха дентална клиника за безплатно лечение

За първи път в България отвори врати специализирана детска дентална клиника и клиника за дентално лечение на деца и възрастни със специфични потребности. Тя е оборудвана със сензорна зала за рехабилитация и релаксация, за психологична подготовка и овладяване на страха. Лечението на децата и възрастните със специфични потребности е безплатно. Здравното заведение е в София и е част от клиники „Ео Дент”.
Откриването уважиха Татяна Лолова, Наталия Симеонова, Катерина Евро, Александър Кадиев, Йордан Йовчев, д-р Борислав Миланов – председател на Българския зъболекарски съюз (БЗС), д-р Николай Шарков – главен секретар на БЗС и много други приятели, политици и пациенти на „ЕО Дент”.
В приветствията си те подчертаха изключителното социално значение на клиниката, както и факта, че това е още една дентална практика на европейско ниво, която ще бъде в полза на българските пациенти. Д-р Миланов посочи д-р Венета и Валентин Павлови, собственици и управители на клиники „ЕО Дент”, и екипа им за пример, който вдъхновява цялото дентално съсловие в развитието му напред.
Първата по рода си сензорна зала в дентална клиника е оборудвана със светлинни апарати и стъклени светещи снопове (за болни от аутизъм), които в комбинация със звуци, музика и аромати дават спокойствие и сигурност. Психиатър и психотерапевт следят за психическия и физическия комфорт на пациентите с увреждания, а куклата Страхояд „изяжда“ всичките им страхове. Всяко кътче е добре обмислено и изградено – от мястото за посрещане до стаята за извеждане от упойка.
На тържественото откриване гостите разгледаха и закупиха арт-изделия от благотворителната изложба на деца и възрастни със специфични потребности.

 

Източник: klassa.bg

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Центровете за настаняване от семеен тип в Шумен отварят врати през септември

Възстановена е дейността на Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция в Добрич

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории