Отпускат пари за асистирана репродукция

Постоянната комисия по здравеопазване и социални дейности към Общински съвет – Враца одобри първата семейна двойка, която ще получи подкрепа от Общинския фонд за асистирана репродукция и лечение на репродуктивни заболявания. Младото семейство ще бъде подпомогнато с 1 500 лева, след като предложението бъде гласувано на редовното заседание на местния парламент на 24 юни.

„Надявам се, че в следващите месеци и други млади двойки ще подготвят необходимите документи и ще кандидатстват за финансиране. На този етап не сме в състояние да отпускаме по-големи суми на нуждаещите се от лечение, но все пак е някаква помощ. За съжаление, все повече семейства се изправят пред подобен проблем и е важно да знаят, че могат да разчитат на подкрепа от общинския съвет.

Ще се радваме одобрената млада двойка да премине успешно лечението и да се сдобие с рожба. Това ще е добър знак за начинанието и ще даде кураж и на други семейства да ги последват. Наша отговорност пък ще е да търсим възможности за увеличаване на средствата във фонда“, коментира председателят на комисията д-р Антонио Георгиев.

Общинският фонд за асистирана репродукция и лечение на репродуктивни заболявания бе учреден в началото на 2014 г. Правилникът за организация и реда на работа бе одобрен от местния парламент през януари. Фондът разполага с 20 000 лева.

 

Източник: ДарикНюз

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Проект „Родители в заетост“

Ролята на новите технологии в обучението на децата

Обезщетението за безработица ще се изплаща по нови правила

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Закрива се домът за деца, лишени от родителски грижи „Таню Войвода“ в Асеновград

ПОСЛЕДНИ

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Деинституционализацията на пълнолетни лица с увреждания продължава

Коледен базар на социални предприятия в Народното събрание

Еднократна помощ за енергия и отопление

Категории