На трети септември ще започне работа Центърът за социални услуги в с. Поп Груево, съобщи заместник-кметът Дияна Илиева. Той е създаден чрез преустройство на старата сграда на кметството на селото. Преди Община Тервел да направи проект и да кандидатства за подпомагане чрез Местната инициативна група, сградата беше обитаема само в една от частите си, а останалите празни помещения се рушаха.

След приключването на проекта вече приветливата сграда с три самостоятелни входа има три зони – кметство, социален сектор и медицински сектор.

Социалният център ще обслужва възрастни и болни хора от селата Поп Груево и Божан. В центъра ще се доставя храна в затворени съдове за двете села, като там тя ще се разпределя и разнася със специализирано транспортно средство. Храната ще се приготвя в кухненския блок на социалния патронаж в Тервел.

Личният лекар на селото ще приема пациенти в обновен кабинет, манипулационна и чакалня. Центърът разполага и с две места за ползване на офис услуги. Разкрива се едно ново работно място за лице, което ще поддържа помещенията и ще участва в разноса на храна до потребителите в двете села.

Стойността на изпълненото строителство е 150 х. лв. с ДДС , от които 20 х. са осигурени от Община Тервел, а 130 х. лв. от Програма за развитие на селските райони. Строителството бе изпълнено от доричката фирма „Атанасов.М“ ЕООД. Други 9 х.лв. са осигурени от ПРСР за доставка на мебели за обновената сграда. Доставката на мебелите извърши варненската фирма „Хот трейд“ ЕООД.

 

Източник: Топновини

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Коледен базар в Ловеч

Гинка ЧАВДАРОВА: Трябва да разплатим 3 млрд. лв., а кабинетът е оглушал

ГАЛЯ ЦВЕТАНОВА, КОЯТО НИ ДАВА ФОРМУЛАТА ЗА КАЧЕСТВЕНИ СОЦИАЛНИ УСЛУГИ

База данни за хора с увреждания в Евростат

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Приемат документи за лични асистенти в община Сливен

ПОСЛЕДНИ

Ден на отворените врати по НПЗХУ

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Социална градина „Грижовник“ отвори врати в Бургас

Първо заседание на Консултативен експертен съвет по проект на АСП

Категории