Станислав Владимиров, Атанас Стоянов и Свилен Шитов събраха най-много гласове в националния конкурс за голяма, средна и малка община, организиран от Портала на българските общини. Тримата призьори бяха отличени с грамоти за цялостната си работа във всички сфери в ръководената от тях местна администрация.

Бургас, Разград и Костинброд са носители на приза за „Социални мерки по време на пандемия“

Кметовете на Варна, Тетевен и Долна Баня взеха първите места в категорията „Спорт и младежки политики“ в националното онлайн гласуване. В раздел „Малка община“ призът отиде при кмета на Долна Баня Владимир Джамбазов, в раздел „Средна община“ – при кмета на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева-Ничева. В раздел „Голяма община“ отличник е кмета на Варна Иван Портних.

Велико Търново, Ловеч и Мирково са победителите в „Инвестиции в образователна инфраструктура“.

В раздел „Голяма община“ призът отиде при кмета на Велико Търново Даниел Панов, в раздел „Средна община“ при Корнелия Маринова – Ловеч и в раздел „Малка община“ при Цветанка Йотина – Мирково.

Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев, на Елин Пелин Ивайло Симеонов и на Сърница Неби Бозов са победители в категорията „Демографска политика и инвитро програми“ в националния онлайн конкурс „Кмет на годината 2020“.

Златко Живков – кмет на Монтана, Павел Гуджеров на Раковски и Васко Стоилков на Сливница взеха грамоти в категорията „Градска среда“. Победителите обяви Милена Драгийска – Главен изпълнителен директор на „Лидл България“.

Пловдив, Козлодуй и Ивайловград взеха наградите в категорията „Smart city“ за усилията в дигитализацията на работата на местната администрация.

Източник: Kmeta.bg