Дневен център за възрастни хора в Петрич

Предстои изграждане на дневен център за възрастни хора в Петрич, заяви кметът инж. Вельо Илиев. Предвижда се дейностите да се реализират с общински средства и да приключат до първи септември. Това е нов вид социална услуга, породена от спешната потребност на лица с увреждания. Ще я ползват 12 деца, които до края на миналото лято бяха в специализирания Дом „Слънце“, навършиха 18 години и по закон, трябва да напуснат Дома. Очаква се за новата учебна година сградата да е готова.

Средствата, събрани на последния бал на Ротари клуб в Петрич, ще бъдат за оборудване на дома. „Едно от намеренията ни беше по проект „Красива България“ да изградим дневен център за възрастни. Имаше и решение на ОбС да кандидатстваме по тази програма. Тя обаче се отнася за общини с безработица над 18%, а в Петрич тогава беше 11%. По тази причина не получихме финансиране, макар да кандидатствахме и на първи етап проектът да мина успешно. По-късно бюджетът на „Красива България“ бе редуциран и понеже безработицата в Петрич беше далеч по-малка от посочените 18%, нашият проект не влезе в числото на одобрените 37″, обясни в понеделник Вельо Илиев. Според него по тази причина местното ръководство е взело решение да финансира изграждането на центъра изцяло със собствени средства.

 

Източник: citybuild.bg

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Центровете за настаняване от семеен тип в Шумен отварят врати през септември

Възстановена е дейността на Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция в Добрич

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Започна работа Център за деца с увреждания в Перник

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории