Детска площадка, оборудвана с уреди за деца с увреждания изгради община Сливен в кв. „Българка“. Съоръжението за игра вече е достъпно. Площадката инспектираха кметът Кольо Милев и директорът на Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в квартала Виолета Попова.

Стойността на детската площадка е 30 000 лева, 5 000 от които са дарение. Съоръжението е предназначено най-вече за децата от Центъра за настаняване, но свободно ще може да се ползва и от най-малките жители на квартала. Върху ударопоглъщащата настилка са разположени една клатушка, спортен уред, развиващ двигателната активност, комбинирано съоръжение, подходящо за деца с увреждания, люлка тип „кош”, която също може да се ползва от тях. Близо до площадката, която е 90 кв. метра, са поставени пейки и кошчета за отпадъци, предстои изграждането на беседка

Повече от 12 са новите детски площадки, които община Сливен изгради през настоящия мандат. Те са разположени в кварталите „Дружба“,“ Комлука“, „Даме Груев“, „Сини камъни“, в централните райони, в кв. „Речица“, с. Чокоба. През лятото на 2013 г. общината направи нова площадка в Ясла №15 в кв. „Българка”.

 

Източник: Дарик нюз

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Длъжността „Държавен експерт“ ще се заема само от служители в специализираната администрация

Обявен прием на проекти за финансиране по НПЗХУ

Коледен базар в Ловеч

Приемат документи за лични асистенти в община Сливен

Нова лаборатория за образна диагностика заработи в МБАЛ-Хасково

Програмата „Развитие на човешките ресурси“ стартира с няколко програми

ПОСЛЕДНИ

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Социална градина „Грижовник“ отвори врати в Бургас

Първо заседание на Консултативен експертен съвет по проект на АСП

Обявен прием на проекти за финансиране по НПЗХУ

Категории