Конкурс за устойчиво ползване за творчески цели на десет обекта в квартал Капана, Пловдив

Общинска фондация „Пловдив 2019“ обявява конкурс за ползване за творчески цели на десет обекта в Капана. Проектът е в подкрепа на инициативата „Капана – квартал на творческите индустрии в Пловдив”, с която организаторите от „Пловдив 2019“ се стремят към създаването на първия подобен квартал в Бълария като част от кандидатурата на града за Европейска столица на културата.
Конкурсът цели да избере проекти за устойчиво и безвъзмездно използване за творчески цели за период от 1 година на 10 обекта в кв. Капана, Пловдив. Победителите в конкурса ще имат възможността да използват обектите за ателиета, студия, офиси, галерии, работилници и други видове работни пространства за развитие на творческа дейност и създаване на услуги и продукти, характерни за творческите индустрии.
„Капана – квартал на творческите индустрии“ е дългогодишен проект, който ще привлече и засели в една от централните, но неоживените части на града представители на творческите индустрии от Пловдив, страната и чужбина, като предостави благоприятна и стимулираща среда за тяхното развитие. С оглед на специфичните дадености, история и архитектура на Капана, дейностите по проекта ще имат за цел да съхранят, реставрират и изследват това емблематично за историята на града място.
Целта на проекта е Капана да се превърне в своеобразна международна лаборатория и място за изследване, иновации и експеримент в областта на творческите индустрии и културния мениджмънт. Със своите дейности „Капана – квартал на творческите индустрии“ ще се позиционира като притегателно място за артисти, куратори, културни мениджъри, занаятчии, софтуерни специалисти, архитекти, урбанисти, писатели, музиканти от цялата страна и ще се превърне в разпознаваем международен резидентен център. В дългосрочна перспектива проектът има за цел да превърне Капана в популярна и обичана марка в национален и международен контекст, която да привлича интереса на туристи и на представители на творческите индустрии от цял свят.
В конкурса за безвъзмездно използване на 10 обекта в Капана могат да вземат участие представители на творческите индустрии като:
художници, скулптори, занаятчии, културни и арт мениджъри, музиканти, представители на съвременното и медийното изкуство, занимаващи се с пърформанс, съвременен танц и модерен театър, фотографско, филмово и видео изкуство, графичен дизайн, моден дизайн, архитектура, реклама, книгоиздаване, програмиране, теоретични дейности за изследване на културни и артистични феномени, алтернативни медии, насочени към култура и др.

 

ПРАВИЛА ЗА УЧАСТИЕ
Изпратете формуляр за участие до 17 ч. на 20. април 2014 г., на адрес: kapana@plovdiv2019.eu.
Цялата документация по конкурса може да бъде намерена ТУК

 

Източник: Община Пловдив

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Центровете за настаняване от семеен тип в Шумен отварят врати през септември

Възстановена е дейността на Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция в Добрич

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Започна работа Център за деца с увреждания в Перник

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории