Обучение по планиране и предоставяне на социални услуги в Пловдив

От 19-ти до 21-ви март 2014 г. в Пловдив се проведе обучение по Проект „Развитие на системата за планиране и предоставяне на социални услуги на регионално равнище“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ и се реализира на територията на цялата страна. Координаторите за област Пловдив по Проекта проведоха предварително анкетиране за включване в обучението на 60 лица, ангажирани в сферата на социалните услуги на различни нива, с цел определяне нивото на компетентността им.

В обучението за област Пловдив са включени 35 участници в процеса по планиране и предоставяне на социални услуги – служители на областна администрация Пловдив, служители на Дирекция „Социална политика“ към община Пловдив, служители от общински администрации от общините в областта и инспектори от Инспектората на Агенция за социално подпомагане.

Събитието се реализира от Институт по социални дейности и практики, организация с дългогодишен опит в сферата на обучение и предоставяне на социални услуги и активен участник в изграждането на социалната политика.

Целта на обучението е да се укрепи капацитета за междуинституционално сътрудничество при кризисни събития и да се развият умения за наблюдение и оценка на действащите облсастна и общински стратегии за развитие на социланите услуги.

В предстоящите дейности по Проекта до края на годината ще бъдат обучени 3600 човека от цялата страна, участници в процесите на планиране, предоставяне и управление на социални услуги.

 

Източник: news.plovdiv24.bg

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Проект „Родители в заетост“

Ролята на новите технологии в обучението на децата

Обезщетението за безработица ще се изплаща по нови правила

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Закрива се домът за деца, лишени от родителски грижи „Таню Войвода“ в Асеновград

ПОСЛЕДНИ

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Деинституционализацията на пълнолетни лица с увреждания продължава

Коледен базар на социални предприятия в Народното събрание

Еднократна помощ за енергия и отопление

Категории