Стартира кампания за детска безопасност „Победи опасността!”

От 23 април 2014 г. стартира кампанията за детска безопасност „Победи опасността!”. Tя е част от инициативите за отбелязване на 2014 г. като Година на правата на детето. Държавната агенция за закрила на детето вярва, че момчетата и момичетата могат да реализират най-добре своите права когато им е осигурена безопасна среда за живот и развитие. За да се запознаят децата и младите хора в рамките на кампанията ще бъдат направени обучителни срещи в училища и детски градини, ще бъдат организирани кръгли маси и семинари. По време на кампанията „Победи опасността!” ще се проведат и два национални конкурса. Първият е за детска рисунка и фотография/фотоколаж. Целта е да провокира интереса на младите хора и те сами да идентифицират възможните опасности, както и начините да ги избегнат. Едновременно с това ще могат да проявят творческата си индивидуалност и да покажат креативното си мислене.

В конкурса могат да участват деца и ученици на възраст от 5 до 18 години, които са разделени на 4 възрастови групи: І. група – 5- 6 години; ІІ. група – 7-10 години; ІІІ. група – 11-14 години; и ІV. група – 15-18 години.

Всяко дете има право да участва с до 3 творби по темите на конкурса, с рисунка, фотография или фотоколаж. Крайният срок за изпращане на материалите е 1 септември 2014 г. 

Вторият конкурс е за реализирана през 2014 г. инициатива в подкрепа на детската безопасност. В него могат да кандидатстват реализирани и реализиращи се през тази година програми или проекти за превенция на рисковете от злополуки и наранявания при деца. Приемат се номинации от детски градини, училища, читалища, клубове и школи за деца, домове и резидентни услуги за деца, лишени от родителски грижи; от държавни институции, областни и местни администрации; от неправителствени организации и фирми.

Приемането на предложенията за този конкурс е до 3 ноември 2014 г. Награждаването ще се проведе на 20 ноември 2014 г.

 

Източник: МТСП

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Проект „Родители в заетост“

Ролята на новите технологии в обучението на децата

Обезщетението за безработица ще се изплаща по нови правила

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Закрива се домът за деца, лишени от родителски грижи „Таню Войвода“ в Асеновград

ПОСЛЕДНИ

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Деинституционализацията на пълнолетни лица с увреждания продължава

Коледен базар на социални предприятия в Народното събрание

Еднократна помощ за енергия и отопление

Категории