Запознайте се с програмата за заетост на AltaPointe Health, която е изиграла уникална роля в живота на хората, които се стремят да се интегрират в общността чрез заетост.

Корпоративният офис на AltaPointe Health се намира в Мобил, Алабама.

Повече от три десетилетия специалистите към програмата за подкрепена заетост на AltaPointe си сътрудничат с местни предприятия и потребители в окръзите Мобил и Болдуин, за да съчетаят уменията с възможностите за работа и да помогнат за изграждането на кариера на много хора, които искат да подобрят живота си, като ги насочват към работа, подходяща за техните интереси и умения.

„Ние вярваме, че работата е неразделна част от подобряването на качеството на живот и средство за постигане на благополучие за много от нашите клиенти“, споделя Тюрк Шлезингър, главен изпълнителен директор на AltaPointe. „Чрез нашите услуги за подкрепена заетост успяхме да помогнем на голям брой лица да постигнат конкурентна заетост, следователно, да подобрят качеството си на живот“.

Екипът по подкрепена заетост дава възможност на търсещите работа лица, като се съобразява с техните нужди и предпочитания. Услугите са безплатни за предприятията и търсещите работа. „Цялата общност има полза, когато се подкрепят всички, които искат да реализират своя потенциал и да постигнат професионалните си цели”, казва Пам Маумени, помощник-директор на услугите за възрастни. „Нашата структура за подкрепа е предназначена да помогне на потенциалните служители да намерят и поддържат интегрирани и конкурентни възможности за заетост в общността, на непълно и пълно работно време, като получават минимална или по-висока заплата“.

Джордж Катранис, собственик на Catranis Enterprises в Мобил, е партньор на програмата за подкрепена заетост на AltaPointe. Той казва, че инициативата се е оказала полезна за всички участници. „Работя с програмата за подкрепена заетост от 20 години и винаги съм бил впечатлен от работа, която вършат, и от хората, които съм наемал“. Джон, един от хората, които Катранис наема чрез програмата, казва, че оценява възможността и осъзнава как това е променило живота му. „Работата ми дава ангажираност. Лежането в къщи не ми се отразяваше много добре. Сега нямам повече проблеми. И, финансово, мога да си купя хранителните стоки, които искам.“

Източник: Cision PrWeb, 08.02.2019 г.