11.06.21 г.

Международен поетичен конкурс за хора с увреждания „Огърлица от разЛОМени слова“ организират Община Лом, Съюзът на българските писатели, Агенцията за хората с увреждания и дружество „Будители“ в област Монтана и Центърът за социална рехабилитация и интеграция в Лом, съобщиха от общината в Лом.

Идеята на конкурса е да се даде възможност за изява на хората с увреждания и тези, които им съчувстват и с творчеството си се стремят да облекчат техните страдания. Организаторите имат желанието конкурсът да продължи традициите в поезията, вдъхновени от хуманизма, любовта към България, спомените за детството, стремежа към красота в живота във всички нейни форми и проявления.

В конкурса могат да участват автори от цяла България и такива, живеещи в чужбина, навършили 18 години. Всеки автор може да участва с до три стихотворения, които не са били публикувани до момента. Няма ограничения в тематиката, формата и размера на творбите.

Срокът за изпращане на стихотворенията е 1 юли 2021 година, като те ще се изпращат по електронната поща. Творбите ще бъдат оценявани от жури от съюза на българските писатели, което ще определи първа, втора и трета награда, две поощрителни награди за най-млад и най-възрастен участник и награда за най-активно участие на регионален клуб на хората с увреждания в конкурса. Церемонията по отчитането на резултатите и награждаването ще се състои през септември в Лом, уточниха от местната община.

Източник: Община Лом