С пожелания за здраве и късмет потребители на социални услуги от цялата страна посрещнаха най-християнския празник Великден с творчески ателиета, благотворителни кампании и най-вече с вяра и надежда. Великденските празници са повод за всички ни са повод за размисъл и пожелания за по-добри дела и мисли в живота ни. Ето как посрещнаха светлите празници някои от социалните предприятия в страната:

Социално предприятие „Шоколадова къща Станимира“

„Шоколадова къща Станимира“  е социално предприятие, успяло да се задържи години наред. Въпреки, че работещите там са представители на уязвими групи, те излъчват сила, а не уязвимост. И тази година на Великден те се включиха в благотворителна кауза, в която бяха боядисани яйца и раздадени на медици. Майсторите на шоколада изработиха уникални великденски декорации, с които допълниха великденската украса и празничното настроение. За хората в Шоколадовата къща велик е всеки ден, в който се усещат пълноценни и доволни от това, което са постигнали.

 

 

ЦСРИ Арт и Развитие към Агенция за социално развитие Вижън

Онлайн литературно четене „Великден – празникът на празниците“ и конкурс за най-красиво яйце организираха от ЦСРИ Арт и Развитие към Агенция за социално развитие Вижън. В  програмата на събитието потребителите на социални услуги имаха възможността да  покажат своето майсторство в боядисването на яйца за празника и уменията си за рецитиране на класически и съвременни произведения. В празничните дни се състоя и изложбата на Златка Божилова „Цветница“.

Ателие „Свещи и керамика“ младежите от „Конкордия България“

С ателие „Свещи и керамика“ младежите от „Конкордия България“ неуморно и с много любов изработтват красиви сувенири. Възникнало първоначално като трудотерапевтична дейност, днес ателието е функциониращ успешен социален бизнес, който предлага на своите клиенти висококачествени продукти. Работниците са млади хора, преминали през различни трудности.

Трудова практика във Фондация „Светът на Мария“

Трудова практика за изработка на вкусни козунаци организираха от социалното предприятие към Фондация „Светът на Мария“. Практиката е в рамките на проект „Мога да работя! Подкрепа за трудова реализация за хората с интелектуални затруднения“ и се изпълнява с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия, по линия на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.  Мисията и  дейността на предприятието е да дава възможност на млади хора с интелектуални затруднения да развиват своите умения, като активно биват вкючвани в обществения живот с развиване на трудовите им умения.