Празник се проведе в КСУ „Свети Георги“ – Пловдив

С Асоциация „Спорт за всички – Св. Георги“ Комплексът за социални услуги посрещна 20 годишнината от кръщаването си с името на светеца. „Идеята ни е да поканим всички социални заведения в града да създадат спортни клубове и да се включат като членове в нашата асоциация. Така ще могат да ползват всички спортни съоръжения и игрища тук, а и да участват в състезания и турнири, които тепърва смятаме да създаваме“, сподели пред гости, спомоществователи и пред екипа и възпитаниците на комплекса инструкторът по джудо и стрелба Петър Петрушев.

„Общината ще помогне на начинанието и първото нещо, за което можем да съдействаме, е да организираме среща с представителите на социалните заведения, за да разкажете пред тях за чудесната си идея“, каза директорът на Дирекция „Социална политика“ в община Пловдив Веселина Ботева.

Стартът на Асоциацията, обявена точно на 20 годишнината от честване на патрона на КСУ „Св. Георги“, беше благословен с водосвет и от свещениците на храмовете в кварталите Тракия и Западен. Отец Ангел и отец Харалампи не са непознати в Комплекса – те са духовните лица, подпомогнали създаването на параклиса „Св. Георги“ към социалното заведение. След водосвета символичното мини-голф състезание между отборите на Общината и Дневния център към КСУ постави началото на спортния сезон на открито тук, а първата реколта домати и цветя, отгледани като бебета в епруветка по метода на тъканните култури в уникалната лаборатория към социалната оранжерия, показа, че тук дейностите са в непрестанно развитие.

„Благодаря на всички, които през годините са до нас“, обобщи директорът на КСУ „Св. Георги“ Апостол Делев по време на творческата програма, подготвена за юбилея от курсистите в СУПЦ.

Пред нестихващите аплодисменти на гостите и екипа на Комплекса те дефилираха с облекла, създадени в часовете по шивачество. А най-добрите певци изпяха вълнуващи народни песни за поздрав.

„Това, което искам да се случи оттук нататък, е да се приеме законодателство, което да позволява продукцията от нашата социална оранжерия да излезе на пазара до тази на останалите прозиводители“, сподели Делев.

И допълни, че другата му мечта е свързана с реализирането на многофункционални игрища в Социалния спортен център:

„Защото ние сме доказали, че можем да интегрираме хората със специфични потребности, давайки им най-важното – професионални знания и самочувствие. Остава и законодателно да се създаде възможност те да бъдат като всички нас“.

 

Източник: plovdiv24.bg

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Центровете за настаняване от семеен тип в Шумен отварят врати през септември

Възстановена е дейността на Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция в Добрич

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Започна работа Център за деца с увреждания в Перник

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории