Социалната инициатива „Приятел на месец Май“ с Бате Николай

Актьорът Николай Стефанов Николаев е приятелят, който прие с огромна радост поканата на Направление „Социални дейности и интеграция на хора с увреждания“ да стане приятел на месец Май. И малки, и големи го знаят като Бате Николай от телевизионното предаването „Сладкарница „Захарно петле“, а за болните деца от „Пирогов“ актьорът е проф. д-р Коко. В болницата доц. Коко лекува болните деца със смях и фокуси.
По идея на г-жа Албена Атанасова – заместник кмет на Столична община, със стартирането на инициативата „Приятел на месеца“ се очаква да се провокира вниманието не само на популярните и любими актьори, изпълнители, музиканти, писатели, поети, художници, спортисти, общественици и т.н., а да се засили и активността, мотивацията и желанието за съпричастност на всеки гражданин на столицата ни. Приятел на месец Март беше известната на всички Светлана Тилкова – Алена, а за месец Април – Лара Златарева – Кака Лара.
Бате Николай ще гостува и участва в мероприятията и празниците, организирани от заведенията за социални услуги за деца, младежи и възрастни хора на територията на Столична община през месец май. Ще има възможност да поговори за актуалните теми от тяхното ежедневие, да се срещне отблизо с проблемите им и съответно да достави приятни и незабравими емоции в компанията им.
Инициативата разнообразява ежедневието на децата, младежите и възрастните хора, потребители на заведенията за социални услуги, прави срещите и празниците им вълнуващи и запомнящи се, а техните нови Приятели стават съпричастни към социалните каузи на Столична община и хората в нужда.

 

Източник: Столична община

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Центровете за настаняване от семеен тип в Шумен отварят врати през септември

Възстановена е дейността на Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция в Добрич

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Публикуван за обществено обсъждане е проект на Закон за българския жестов език

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории